פיני חדד
לידה |
28 בנובמבר 1966 (בן 58) שער אפרים, ישראל |
---|---|
מוקד פעילות | ישראל |
תקופת הפעילות | מ-1993 |
סוגה | מוזיקה מזרחית |
שיתופי פעולה בולטים | חיים משה, יוסי בן דוד, אביחי מליחי, אבי גואטה, החברים של נטאשה, שלומי שבת, אבי סינואני, יוני רועה, מני בגר, נתי לוי, יוסי גיספן |
פיני חדד (נולד ב-28 בנובמבר 1966) הוא זמר מוזיקה מזרחית ישראלי.
חדד הוציא שמונה אלבומי אולפן ואלבום אוסף אחד. הוא פרץ לתודעה עם שירו "לא לבד" ב-1993.
ביוגרפיה וקריירה
[עריכת קוד מקור | עריכה]חדד נולד וגדל במושב שער אפרים להורים ממוצא תימני.
הוא גדל בסביבה מוזיקלית, ומגיל צעיר בילה בקרבת אמנים כמו חיים משה ומרגלית צנעני. כשהתבגר יותר עבד במוסך וחסך כסף על מנת להגשים את חלומו – קריירה מוזיקלית והפקת אלבום משלו, ולמטרה זו קיבל סיוע קיבל מהמפיק יוסי בן דוד.
בן דוד, בן דודו של חיים משה, החתים את חדד על חוזה אמרגנות והפקות והשניים יצאו לדרך.
חדד פרץ לתודעה עם השיר "לא לבד" – שיר הנושא של אלבומו הראשון שיצא ב-1993. "לא לבד" הפך ללהיט גדול שיצא בתקופה שבה הז'אנר השולט במוזיקה המזרחית הייתה שירים ללחנים טורקיים וערביים שביצעו זמרים דוגמת עופר לוי וזהבה בן. חובבי המוזיקה הים תיכונית הרכה, המתינו לשיר "קליל" יותר, ולשם הפנה חדד את האלבום שלו (בדומה לאבי פרץ עם הלהיט "קשה לי" שיצא שנה לפני). את השיר עיבד וניגן (ברוב הכלים) נחום עושרי (גיטרות, גיטרה בס, קלידים ותכנות תופים), ואיתו השתתפו בהקלטות גם אריס נחום בבוזוקי ויגל כוכבי בכלי הקשה. מלבד שיר הנושא שהצליח, בלטו באלבום גם "השבועה ביננו", והבלדה "ציפור כנף". היוצר המרכזי באלבום היה אביחי מליחי שכתב והלחין בין היתר גם את "לא לבד". מליחי, שהיה מוכר כגיטריסט בהופעות, הפך עם צאת "לא לבד" ליוצר מבוקש מאוד במוזיקה המזרחית.
באמצע 1994 יצא חדד עם אלבומו השני, "אולי נחזור", שבו המשיך בקו המוזיקלי - סגנון ים תיכוני "קליל", לצד בלדות עם נגיעות רוק. נחום עושרי עיבד גם את האלבום החדש.
חדד ואמרגנו בן-דוד חששו שהאלבום השני שיוצא אחרי להיט כל כך גדול לא יצליח לשחזר את ההצלחה של קודמו, אך בניגוד לחששותיהם האלבום זכה להצלחה יחסית. לא מעט שירים מהאלבום הפכו אט אט ללהיטים. בין שירי אלבום בלטו שיר הנושא, השיר "פינה בלב" והבלדה "ניקו" שנכתב לזכרו של הכדורגלן הזר ניקולאי קודריצקי, מקבוצת הכדורגל "בני יהודה תל אביב", שנהרג בתאונת דרכים באותה שנה.
אלבומו השלישי של חדד "הנשמה" יצא ב-1996 בחברת ההפקות של אבי גואטה. האלבום השלישי לא הצליח לשחזר את ההצלחה המסחרית של שני קודמיו, ולא מכר הרבה עותקים. אף על פי ששיר הנושא היה להיט והאלבום כלל גם חידוש ל"שני סיפורי אהבה קטנים" שביצעו במקור החברים של נטאשה, האלבום התקשה להמריא במכירות.
בשנת 1998 השתתף חדד באלבום ובפרויקט לזכרו של זוהר ארגוב "חברים שרים זוהר" עם חידוש לשיר "להיות אדם", בעיבוד של רובי בן שמעון.
לאחר שנפרד מאמרגנו ומפיקו יוסי בן-דוד, יצא ב-1999 האלבום "למדי אותי". חדד נעזר בחבריו שלומי שבת, אבי סינואני ועוד זמרים ומוזיקאים אחרים שיכתבו וילחינו עבורו את האלבום, שעיבד משה דנינו. שלומי שבת תרם את הלחן לשיר הנושא "למדי אותי" (למילותיו של ניסן פרידמן), שהיה לשיר הבולט ביותר באלבום. אולם חדד לא הצליח לשחזר מההצלחה שידע בעבר, וגם אלבום זה לא מכר הרבה עותקים.
בשנת 2000 הוציא אוסף בשם "פיני חדד - להיטי זהב", שכלל את להיטיו מארבעת האלבומים.
באוקטובר 2001 הוציא את אלבומו החמישי "חוזר הביתה" בהפקה של יוסי בן-דוד, ובעיבודים מוזיקליים של דני טלבי. בין שירי האלבום בלטו שיר הנושא שלו (מילים ולחן: ליאור פרחי), השיר "אל תשכח" (מילים ולחן: יוני רועה), והדואט "כמה יפה" עם מני בגר, שגם הלחין את השיר למילים של אלי לוי.
בשנת 2003 הוציא חדד את האלבום "ילדה רעה", שהסינגל שנושא את שם האלבום (דואט עם הזמר נתי לוי, שהניב מספר דואטים משותפים בעתיד) זכה להצלחה ולהשמעות מרובות[דרוש מקור], כמו כן באלבום נכלל לראשונה שיר בתימנית, "לך קראתי".
בשנת 2004 הוציאו חדד ולוי דואט נוסף בשם "אוהב אבל מציאותי" שזכה להצלחה יחסית, בין הדואטים נוספים שהצמד הוציא באותה תקופה נכללים גם "צמא לאהבה" ו"איתך מרגיש לבד" (עם הזמר רמי יהודה).
בדצמבר 2007 הוציא חדד את האלבום "אישה יפה", כששיר הנושא שכתב יוסי גיספן ללחן ערבי, הפך ללהיט. בין היתר כלל האלבום גרסת דאנס ללהיטו "אלייך". דני טלבי עיבד את שירי האלבום.
בפברואר 2014 הוציא חדד את האלבום "תרקדי".
ב-10 ביולי 2018 הוציא את "דרכים נסתרות" שכתב דני ישראלי ועל הלחן והעיבוד הזמר והיוצר סגיב כהן.
ב-22 באוקטובר 2019 הוציא את הדואט "שניים סינים" יחד עם בנו שניר חדד. את השיר כתב נדב אסולין ולחן של אלעד תובל לעיבוד והפקה מוזיקלית של יוני קיסר.
חיים אישיים
[עריכת קוד מקור | עריכה]חדד נשוי ומתגורר במושב ילדותו שער אפרים, בנו הוא הזמר שניר חדד.
דיסקוגרפיה
[עריכת קוד מקור | עריכה]אלבומי אולפן
[עריכת קוד מקור | עריכה]- לא לבד, 1993
- אולי נחזור, 1994
- הנשמה, 1996
- למדי אותי, 1999
- חוזר הביתה, 2001
- ילדה רעה, 2003
- אישה יפה, 2007
- תרקדי, 2014
אלבומים אחרים
[עריכת קוד מקור | עריכה]- חברים שרים זוהר, 1998 (בהשתתפותו: השיר "להיות אדם")
- פיני חדד - להיטי זהב, 2000 (אלבום אוסף)
קישורים חיצוניים
[עריכת קוד מקור | עריכה]- פיני חדד, באתר שירונט
- אבי שושן, "אני זמר. אני לא יודע לעשות משהו אחר", באתר ynet, 7 בדצמבר 2010
- יעקב בר-און, פיני חדד: "בתקופת 'לא לבד' הייתה היסטריה, מעריצות רדפו אחריי", באתר מעריב אונליין, 14 בנובמבר 2018
- פיני חדד, באתר MusicBrainz (באנגלית)