Content-Length: 236468 | pFad | http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%9C%D7%95%D7%9E%D7%99_%D7%A9%D7%91%D7%AA

שלומי שבת – ויקיפדיה לדלג לתוכן

שלומי שבת

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
שלומי שבת
לידה 30 באוגוסט 1954 (בן 70)
יהוד, ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
מוקד פעילות ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
תקופת הפעילות מ-1982
עיסוק זמר
סוגה מוזיקה מזרחית, רוק, סול, פופ
שפה מועדפת עברית עריכת הנתון בוויקינתונים
חברת תקליטים ארומה מיוזיק
הליקון
NMC
צאצאים אביהו שבת עריכת הנתון בוויקינתונים
מספר צאצאים 2
פרופיל ב-IMDb
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

שלומי שבת (נולד ב-30 באוגוסט 1954) הוא זמר ומלחין ישראלי.

שבת נולד לאמילי ולאברהם שבת, שעלו לישראל מטורקיה, וגדל ביהוד. אחותו הקטנה היא הזמרת לאה שבת.

שבת למד בתיכון מקיף יהוד אולם לא סיים את לימודיו. את שירותו בצה"ל עשה כנהג אמבולנס בחיל הרפואה.

קריירה מוזיקלית

[עריכת קוד מקור | עריכה]

שנות השמונים של המאה ה-20

[עריכת קוד מקור | עריכה]

לאחר סיום שירותו הצבאי, פצח בקריירת שירה במועדונים בניו יורק, שבה גילה את קרבתו למוזיקה המזרחית. על אף הצלחתו בארצות הברית, אלבומו הראשון, "מן החושך חזרתי", שיצא לחנויות בשנת 1986, נחל כישלון חרוץ.

את הפריצה הגדולה עשה שבת בשנת 1989, עם הלהיט "בגלל הרוח", שהלחינה אחותו לאה שבת למילים של מיכה שטרית. השיר הקדים את אלבומו השני העונה לאותו השם שיצא באותה השנה בהפקת משה בן מוש. בעקבות הצלחת האלבום בכלל, ושיר הנושא בפרט, הפך שבת לאחד מכוכבי המוזיקה הגדולים בארץ. מאותו אלבום בלטו גם "נשירה" ומחרוזת "מרגריטה" (בשניהם - מילים: יוני רועה, עיבוד: ננסי ברנדס).

שנות התשעים של המאה ה-20

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בסוף 1990 הוא השתתף לראשונה בפסטיגל עם השיר "בזכות הסלסה" (מילים: אהוד מנור, לחן ועיבוד: יורם צדוק) שזכה במקום השני.

ב-1991 הוא השתתף בקדם אירוויזיון עם השיר "מכאן" (מילים ולחן: אבי דור ויגאל בשן, עיבוד: יורם צדוק) שהגיע למקום החמישי. באותה השנה אף חבר מוזיקלית לבעז שרעבי וללהקת "החברים של נטאשה" ואפיון סגנוני כזמר בלדות מוביל. באותה השנה הוא הוציא את אלבומו השלישי, "אל תלכי רחוק מדי", שכלל שירים המושפעים מהמוזיקה הדרום אמריקנית, וזכה להצלחה רבה, פרט לשירים: "בזכות הסלסה" ו"מכאן", בלטו גם השירים: "על סל סלים" ו"אל תלכי רחוק מדי" אותו כתבה והלחינה אחותו לאה שבת. בדצמבר אותה שנה הוא השתתף בשנית בפסטיגל עם השיר "כשהייתי ילד" (מילים: יגאל בשן, לחן ועיבוד: יורם צדוק) שזכה במקום השביעי.

בשנת 1993 הוציא שבת את אלבומו הרביעי, "שעה אחת ביחד", שיצרו והפיקו חברי להקת "החברים של נטאשה": מיכה שיטרית וארקדי דוכין. האלבום הכיל לחנים קווקזיים עממיים עם נגיעות רוק, ובלטו בו השירים: "נדנדי" (מילים: מיכה שיטרית, לחן: ארקדי דוכין), "אור לילי" (מילים ארקדי דוכין, לחן אזרבייג'ני עממי), "אור ירח משוגע" (מילים: מיכה שיטרית) ו"אוליה" בטורקית (גרסת כיסוי לשיר של איברהים טטליסס) שהופיע בגרסה רגילה שהפיק דוכין, וכן בגרסת רמיקס שהפיק יזהר אשדות. למרות ההשקעה והיוצרים שעמדו מאחוריו, האלבום זכה להצלחה בינונית בלבד, ולהסתייגות של חובבי המוזיקה המזרחית. המשבר ארוך השנים התאפיין בריחוק תקשורתי, ולטענת שבת עצמו, הוא חווה תסמיני דיכאון.

בדצמבר 1994 השתתף בפסטיגל עם השיר "לנצח צעירים" שהלחין בעצמו למילים של אסף מרום. עוד באותה שנה הקליט את הדואט "אור קטן שלי" עם חנן יובל (מילים: אהוד מנור, לחן: חנן יובל, עיבוד: חנן יובל וגרי אקשטיין).

במרץ 1998 הוציא שבת את אלבומו החמישי, "שלומי שבת", שנטה לקו ספרדי-צועני, וגם הוא זכה להצלחה בינונית. מהאלבום בלטו 2 לחנים של שבת לשירים "מתוקים" (מילים: עדית פאנק) ו"איפה את אהובתי" (מילים: יענקל'ה רוטבליט). עוד באותה שנה, במסגרת אלבום המחווה "חברים שרים זוהר" חידש את "להיות לבד" שביצעה במקור מירי אלוני (וחידש זוהר ארגוב).

העשור הראשון של המאה ה-21

[עריכת קוד מקור | עריכה]
שלומי שבת בהופעה, 2018

את החזרה לקדמת הבמה עשה שבת בשנת 2000, באמצעות הלהיט "לכל אחד יש", דואט משותף לו ולליאור נרקיס, שהלחין שבת למילים של עוזי חיטמן. השיר הוקלט לאלבומו של נרקיס "רק איתך", זכה להצלחה גדולה, ונבחר כ"שיר השנה" במצעד הפזמונים העברי השנתי של רשת ג'. כעבור שנה נכלל השיר באלבום דואטים מצליח של שבת, "שלומי שבת וחברים", שבו השתתפו בין השאר גם ארקדי דוכין וגידי גוב. האלבום מכר יותר מ-200,000 עותקים.

בשנת 2002 השתתף שבת בביצוע השיר "תראה עולם", שכתבו ארקדי דוכין ומיכה שטרית לכבוד חודש הזמר העברי שצוין בבית הנשיא בירושלים ביוזמת עמותת אמנות לעם ומשרד התרבות. את השיר ביצעו דוכין, שטרית, לאה שבת, שלומי שבת ואמנים נוספים.[1]

רוכב על גל ההצלחה, הוציא שבת אלבום אוסף, החל להופיע בתיאטרון קיסריה, והקליט את אלבומו השביעי, "זמן אהבה", שיצא ב-2003. האלבום התאפיין כנוטה יותר לכיוון הפופ-מזרחי, עם להיטים כמו "החוף של טרפטוני" (שאת מילותיו כתב שבת בעצמו ללחן יווני) "בשם האהבה" ו"זמן אהבה". האלבום כלל גם את השיר "הרי את מקודשת לי", שכתב עוזי חיטמן והלחין שבת לזכרם של בני הזוג ויקי כהן ומוטי בוטיל שנהרגו באסון ורסאי.

בשנת 2006 הוציא שבת אלבום דואטים נוסף, "חברים 2", שכלל דואטים עם שירי מימון, פבלו רוזנברג, גד אלבז ומשה פרץ. באותה שנה התנסה במשחק לראשונה, במחזמר "כמו בסרט", לצד הראל מויאל ומיקי קם.

בשנת 2007 חבר שבת לפבלו רוזנברג, והשניים יצאו לסיבוב הופעות, שתועד על גבי DVD ותקליטור. המופע כלל שיר אחד חדש, "אבא", שכתב והלחין דורון מדלי. השיר זכה להצלחה גדולה, והפך לאחד משיריו האהובים ביותר של שבת.

בשנת 2008 הקליט שבת גרסת כיסוי לשירו של עוזי חיטמן "ניגונה של השכונה" עבור הפרויקט "עבודה עברית - שרים עוזי חיטמן". בספטמבר אותה שנה הוציא את אלבומו "אני שר אלייך", שהגיע למעמד אלבום זהב בתוך מספר שבועות מיום צאתו. ב-19 באוגוסט יצא הסינגל הראשון מהאלבום, "תרצי בי", שהלחין שבת למילים של השחקנית אפרת בוימולד. בנובמבר יצא הסינגל השני מהאלבום, "מלאכית" שכתב והלחין זיו רובינשטיין. האלבום יצא לאור בהפקת ארומה מיוזיק, שמייצגת את שבת החל משנה זו.[2]

בין החודשים דצמבר 2008 עד ינואר 2009 השתתף שבת בפסטיגל, בתור אמן אורח.

העשור השני של המאה ה-21

[עריכת קוד מקור | עריכה]

ביוני 2010 יצא אלבומו ה-12 של שבת, "שתדעי". באלבום נכלל הלהיט "שתדעי" (מילים: עינת הולנדר, לחן: רביב בן-מנחם), שהיה לשיר המושמע ביותר ברדיו בשנת 2010 לפי נתוני אקו"ם. כמו כן הצליחו מהאלבום הסינגלים "לומר לך ש..", "מה ששלי שלך" ו"ואני שר". בתוך חודש הגיע האלבום למעמד אלבום זהב, על מכירות של למעלה מ-30,000 עותקים. בהמשך זכה האלבום למעמד פלטינה על מכירות של למעלה מ-40,000 עותקים. בקיץ אותה שנה, כחלק מהמאבק לשחרור החייל השבוי גלעד שליט הלחין (בשיתוף עם צביקה פיק) וביצע את השיר "בוא הביתה, בוא גלעד".

ביוני 2011 הוציא את הסינגל "את בנשמה" מאלבומו ה-13 במספר. בראיון לנדב בורנשטיין סיפר על תהליך ארוך של חזרה בתשובה והתקרבות לדת, שהשפיע על הטקסטים והלחנים של האלבום.

ב-15 באוגוסט 2011 שודר סרט דוקומנטרי של שבת שנקרא "שלומי שבת מודה אני", העוסק בתופעה של חזרה בתשובה בקרב מוזיקאים, ובו משתתפים דוד דאור, קובי אפללו, דין דין אביב, אייל גולן, קרן פלס, אודי דוידי ועוד.

בשנים 20122019 משתתף שבת בתוכנית The Voice ישראל בתור מנטור, כאשר בעונה החמישית של התוכנית, הוא משמש כמנטור בשיתוף עם יובל דיין.

ב-19 בפברואר 2012 הוציא לאור שבת אלבום כפול בשם "אחד לנשמה / אחד למסיבה". האלבום הורכב מתקליטור אחד של שירים שקטים ותקליטור שני של שירים קצביים. מבין השירים הקצביים התפרסמו השירים "את בנשמה" ו"גשם אהבה", ומבין השירים השקטים התפרסמו "מתאהב בך" ו"יש לך". השיר "יש לך" זכה בתואר "שיר השנה" במצעד הפזמונים העברי השנתי של גלגלצ לשנת תשע"ב. באותה השנה כתב עם הבת שלו, מנור שבת, את סינגל הבכורה שלה, "כשאתה".

בשנת 2013 השתתף בפעם החמישית בפסטיגל בתור זמר-אורח, וכן שודר בערוץ הילדים ספיישל משיריו בהשתתפות כוכבי הפסטיגל ומנחי ערוץ הילדים. באותה השנה זכה ב"טקס נבחרי הילדים" בתור זמר השנה.

בשנת 2015 הוא הוציא את אלבומו ה-12, "הלב". השיר "רפסודה" מתוך האלבום הגיע למקום הרביעי במצעד השבועי של מדיה פורסט.[3] ב-2 בפברואר הוציא את הסינגל "אין לי שקט" שהגיע למקום החמישי במצעד השבועי של מדיה פורסט.[4]

באוגוסט 2019 יצא חידוש של שבת לשירו של יגאל בשן "איתך" כשיר ראשון מאלבום מחווה לזמר המנוח.

העשור השלישי של המאה ה-21

[עריכת קוד מקור | עריכה]

במרץ 2020, הוציא שלומי יחד עם הזמר אליעד את "מורידים את הירח", סינגל ראשון מתוך האלבום "חברים 3".

בספטמבר 2020 פרסם את הסינגל "מה אתה עובר" יחד עם עדן אלנה, כחלק מאלבום שיתופי הפעולה "חברים 3", שמטרתו הייתה להעלות את נושא אברה מנגיסטו שנפל בשבי חמאס ונמצא שם 6 שנים. את השיר כתב והלחין שלומי יחד עם אבי אוחיון. באותו החודש, פורסמה גרסת כיסוי של שבת לשיר "אני ואתה" של אריק איינשטיין, אותה ביצע לצד אמני ארומה מיוזיק עידן עמדי, יובל דיין, לירן דנינו, גיא ויהל, עדן אלנה, ספיר סבן ואודיה אזולאי.

באוקטובר של אותה השנה שבת נדבק במגפת הקורונה וכמעט שנפטר כתוצאה מכך, אך התאושש והחלים. במהלך אשפוזו יצא השיר "בוא הביתה", ששבת שר יחד עם אחותו לאה שבת וילדיו מנור ואביהו שבת. השיר הפך מזוהה עם סיפור מחלתו והחלמתו של הזמר והביא להפיכתו ללהיט שהביא אותו גם למקום הראשון במצעד השבועי של מדיה פורסט.

במרץ 2021 הוציא ביצוע לשיר הושיעה את עמך במסגרת פרויקט צמאה.

בשנת 2021 נבחר להדליק משואה בטקס הדלקת המשואות בהר הרצל.[5]

ב-18 בינואר 2022 הוציא את הסינגל "היין שנשאר" יחד עם איתי לוי. ב-24 ביולי הוציא את הסינגל "כמה את יפה לי היום". ב-18 בספטמבר הוציא את הסינגל "שיר הרפואה" יחד עם שוקי סלומון. ב-4 בדצמבר הוציא את הסינגל "רגעים". הסינגל הגיע למקום ה-12 במצעד השבועי של מדיה פורסט.[6]

ב-12 בינואר 2023 הוציא את הסינגל "קרובים" יחד עם משה פרץ. ב-30 באוגוסט הוציא את הסינגלים "חלום ישן" ו"כמו הרוחות".[7]

ב-2023 שיחק בסדרת הטלוויזיה "משמר הגבול" בה הוא מגלם את שלומי ברכה, אביו של גיבור הסדרה אבי ברכה.

ב-10 במרץ 2024 הוציא את הסינגל "מכתב מיוסי" שמבוסס על משפטים שכתב רס"ם במיל' יוסי הרשקוביץ שנפל ב-10 בנובמבר 2023 ברצועת עזה במהלך מלחמת חרבות ברזל. את השיר כתבו אמיר אטיאס, טל שגב ועוזי ג'ורג' כשהלחן מבוסס על הקלטה של הרשקוביץ באייפון. שבת השלים את הלחן עם אטיאס ושגב.[8]

ב-16 במרץ 2024 השתתף שבת באלבום EP של יעקב שוואקי בשם "גוף ונשמה" בשיר "הנר דולק".

באוגוסט 2024, הוציא לאור אוטוביוגרפיה בשם "אני אמות על הבמה", שכתב עם הסופר יניב מגל.

חיים אישיים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

שבת מתגורר בהרצליה.[9] היה נשוי לחני, ממנה התגרש ב-1989. לזוג נולדו שני ילדים, הזמרים מנור שבת ואביהו שבת.

דיסקוגרפיה

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  • "להיטי זהב" (2001)
  • "האוסף" (2007)
  • "המובחרים" (2009)
  • "האוסף המשולש" (2016)
  • "שלומי שבת וחברים - בקיסריה" (2004)
  • "ההופעה בקיסריה" (2005)
  • "שלומי שבת ופבלו רוזנברג - המופע המשותף בקיסריה" (2007)
  • "שלומי שבת - ההופעה" (2009)
  • "אחד לנשמה, אחד למסיבה" (2012)
  • "יחד על הבמה" (עם יהודה פוליקר) בקיסריה (2015)

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא שלומי שבת בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]


הקודם:
2011–2012: משה פרץ
פרס נבחרי הילדים לזמר השנה
2013–2014: שלומי שבת
הבא:
2015: נדב גדג'








ApplySandwichStrip

pFad - (p)hone/(F)rame/(a)nonymizer/(d)eclutterfier!      Saves Data!


--- a PPN by Garber Painting Akron. With Image Size Reduction included!

Fetched URL: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%9C%D7%95%D7%9E%D7%99_%D7%A9%D7%91%D7%AA

Alternative Proxies:

Alternative Proxy

pFad Proxy

pFad v3 Proxy

pFad v4 Proxy